„Bláthy Ottó 150, a transzformátor 125” - Sikeresen zárult a kiállítás

A Magyar Szabadalmi Hivatal az MMKM Elektrotechnikai Múzeumával együttműködve rendezte meg Bláthy Ottó Titusz születése 150. és a transzformátor bemutatásának 125. évfordulója alkalmából összeállított kiállítást.

A több mint 1200 látogató (ebből kb. 500 egyéni és 713 iskolai csoportból) kimagasló érdeklődést mutat az eddig rendezett hasonló alkalmakkal összevetve. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Gál András Levente államtitkár is látták a kiállítást október 5-én a hivatalban tett látogatásuk során.

Külön érdekesség, hogy Bláthy Ottó Titusz déd-dédunokaöccse is dicsérő szavakkal emlékezett meg látogatása kapcsán a vendégkönyvben.

Képek a kiállításról »

Néhány bejegyzés a vendégkönyvből

„Nagyon tetszett, legközelebb is jövök!”

„Köszönöm, bölcsészként is élveztem!”

„Thank you very much for new insights: I knew about Rubik’s cube, but I did not know that the transformer was invented here!”

„Nagyon szép, színvonalas kiállítás. Igazán örvendek, hogy a diákcsoportok egymást váltják. A mai privatizációs és mindent tönkretevő világban igen fontos felidézni, hogy őseink nemzedékekre visszamenőleg mennyire szívükön viselték munkahelyüket, munkájukat, tanulmányaikat, kutatásaikat. Jó lenne ezt és a többi kiállítást állandóra megőrizni, a tv-programot cd-ben kiadni, még akkor is, ha benne a nemkívánatos múltból is vannak leletek.”

„Szeretem az itteni kiállításokat. Ez is pompás volt!”

2010/10/11